Remco de Kok

Ik ben Remco de Kok, initiatiefnemer van Stichting Tante Peetje. Ik woon samen met mijn vrouw en twee kinderen in Heerhugowaard.

Reeds 20 jaar werk ik in de jeugdzorg, voornamelijk psychiatrie. Naast mijn werk zijn voetbal en tennis mijn grootste hobby`s en ik klus graag in en om het huis om mijn hoofd leeg te maken.

Naast dit alles loop ik al enkele jaren met het idee om zelf een kleinschalige woonplek op te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat mijn persoonlijke kenmerken en omgevingsfactoren veel ingrediënten bieden om een plek te creëren voor jongvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid.

Werkwijze

Ik ben iemand die ervaart door te doen; de theorie ten uitvoering brengen in de praktijk. Deze eigenschap is enorm helpend in mijn huidige werk als GGZ-agoog binnen een FACT-team. Maar ook straks als begeleider binnen TP .

Met mijn kennis en positieve benadering ga ik samen met de jongere op onderzoek en hierbij ga ik uit van de krachten, talenten, ambities en hulpbronnen van de jongere. Ik faciliteer het proces van de jongere op weg naar herstel. Centraal in deze ondersteuning staan de doelen die de jongere zelf wil bereiken. De doelen liggen veelal in de domeinen dagbesteding/ werk, relaties, huisvesting, financiën en zingeving. Werk verdient hierbij bijzondere aandacht, aangezien jongeren met psychische kwetsbaarheid een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Remco de Kok
Remco de Kok